Haber

Öğrenciler ‘Dilimizin Zenginliğini’ etkinliklerle tanıyacak

ANKARA (İGFA) –Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Toplantı Salonu’nda düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Bakan Tekin, Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayan ve “Cumhuriyetin Yeni Yüzyılı” sloganıyla başlayan yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. , hoş olurdu.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değinen Tekin, “Uluslararası toplumu, bize dayattıkları uluslararası insan hakları evrensel beyannameleri ışığında İsrail’i savaş suçlusu olarak tanımaya ve bu savaşın bir an önce sona ermesine bir kez daha davet ediyorum. , çok geç olmadan.” konuştu.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin ilk adımlarını zaten attıklarını, haziran ayından bu yana Türkçe, Türk kültürü ve ülkeyi bir arada tutan değerler üzerinde çalıştıklarını anlatan Tekin, projenin bunun devamı olduğunu söyledi. işlem. Türkçe eğitiminin önemine değinen Tekin, şu değerlendirmelerde bulundu: “Türkçe, çocukların akademik başarısında önemli bir rol oynuyor. Türkçe, çocukların kendilerini iyi ifade edebilmeleri ve bizi bir arada tutabilmeleri için değerli bir referans kaynağı. Çocuklarımız bizim için önemli değil. Sadece akademik hayatta değil, iş ve sosyal hayatta da.” Çocukların aile hayatında kendilerini başarılı bir şekilde ifade etmelerini istiyorsak bu konudaki temel eksikliğimiz Türkçe dil becerilerinin yeterince gelişmemiş olmasıdır. Bu bizim başlangıç ​​noktamızdır. Bakanlık olarak asıl görevimiz her bir çocuğumuzun Türk milli kimliğini ve kişiliğini güçlendirmekse, o zaman Türkçe kullanımını güçlendirmek de Bakanlığımızın temel misyonlarından biridir. bir tane olacak.”

İngilizcenin çok zengin olduğu yönündeki ifadeleri hatırlatan Tekin, “Şunu iddia ediyorum: Türkçe dünyanın en güçlü dillerinden biridir.” Bakan Tekin, Türkçeye gereken özenin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Teknolojinin tüm dünyayı makul sonlara ve dillere mahkum etme tehdidi karşısında Türk dilini korumak zorundayız. Türkiye’yi inşa edeceksek, Türk dilini korumak zorundayız. Yüzyılda çocuklarımızın böyle bir vizyonla yetişmesini istiyorsak, Türk dilimizin zengin varlığından yararlanmayı zorunlu kılmalıyız.” “Zorundayız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu